ET-regeling: buitenlandse werknemers verlonen

De ET-regeling is speciaal opgericht voor werknemers die in het buitenland wonen, maar tijdelijk in Nederland werken. Door middel van de ET-regeling ontvangen werknemers een belastingvrije vergoeding voor de extra kosten die ze maken doordat zij niet in het land van herkomst werken. Zij ontvangen deze vergoeding in ruil voor een deel van hun brutoloon. Het is echter van groot belang dat je als uitzendbureau aan alle opgestelde regels en voorwaarden voldoet. Zorg dus dat je samenwerkt met een backoffice partner die de ET-regeling goed heeft ingeregeld in hun systeem. Zo kost het jou geen extra tijd en energie.

 

Uitruil

Heel simpel gezegd ruil je als werknemer een deel van je brutoloon in voor een belastingvrije vergoeding van ET-kosten. De kosten worden eerst van het brutoloon afgetrokken en vervolgens weer als een vergoeding onbelast bij het nettoloon opgeteld. Deze vergoeding is enkel voor extra kosten die gemaakt worden omdat zij tijdelijk buiten het land van herkomst werken. Dit zijn kosten voor een dubbele huisvesting, reizen van en naar het thuisland en extra kosten voor levensonderhoud in Nederland. Hier zit natuurlijk wel een maximaal bedrag aan verbonden. Hoe je dit per werknemer berekent staat verder in dit artikel uitgelegd onder het kopje voorwaarden.

 

Voordeel werkgevers

De ET-regeling is vooral voor werknemers erg aantrekkelijk. Door middel van een onbelaste vergoeding ligt het nettobedrag dat zij uitgekeerd krijgen een stuk hoger. Maar ook als werkgever profiteer je van een aantal voordelen. De bruto loonsom van de medewerker wordt namelijk een stuk lager. Hierdoor hoef je als werkgever minder sociale premies af te dragen aan de overheid.

 

Voorwaarden van de ET-regeling

De ET-regeling kent veel regels en voorwaarden. Verdiep je hier als uitzendbureau goed in, zodat je problemen kunt voorkomen. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden op rij:

  • De ET-kosten zijn uitsluitend dubbele huisvestingskosten, vervoerskosten van en naar de woonplaats in het land van herkomst en extra uitgaven van levensonderhoud.
  • De uitruil moet vooraf schriftelijk met de uitzendkracht zijn overeengekomen in de arbeidsovereenkomst.
  • Vergoedingen moeten duidelijk vermeld staan op de loonstrook.
  • Het loon na uitruil mag niet lager zijn dan een geldend wettelijk minimumloon.
  • Over het uitgeruilde loon worden geen reserveringen voor vakantiedagen, vakantiebijslag, kort verzuim en bijzonder verlof, feestdagen en wachtdagen opgebouwd.
  • De werknemer bouwt wel pensioen op over het uitgeruilde deel.
  • Je mag maximaal 30% van de loon uitruilen.
  • Het uitgeruilde loon en de waarde van de bovenwettelijke vakantiedagen bedraagt maximaal 81% van het bedrag van de ET-kosten.

Neem voor alle voorwaarden contact met ons op.

 

ET-regeling bij JEX Verloning

De ET-regeling is erg complex en heeft veel haken en ogen. Om als uitzendbureau fouten te voorkomen is het van groot belang dat de ET-regeling in het backoffice systeem goed is ingeregeld. Bij JEX Verloning hebben wij hier de laatste maanden hard aan gewerkt. Inmiddels werkt de eerste grote partij via het portaal van JEX Verloning met de ET-regeling. Wil jij als uitzendbureau ook werknemers verlonen via de ET-regeling? We bespreken graag alle mogelijkheden met je door. Plan hier een vrijblijvende afspraak in met onze relatiebeheerders.

 

Heb je nog vragen over de ET-regeling of hoe wij dit bij JEX Verloning toepassen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch of per mail.

Andere blogs:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Support

Heb je een vraag of opmerking? Één van onze accountmangers helpt je graag verder.